keosoe

Εκτύπωση
PDF

31 Μαΐου 2012

Στις 6-7 Ιουλίου 2012 διοργανώνεται στη Σαντορίνη, στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων - SantoWines, το Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Ο Φυτογενετικός Πλούτος και η Αγροτική Παράδοση των Νησιών του Αιγαίου (AGRIC 2012)"

Το AGRIC 2012 είναι μέρος της σειράς των αγροτικών συνεδρίων της Σαντορίνης που ξεκίνησαν το 2002, με θέματα τα αγροτικά προϊόντα και τη γαστρονομία των νησιών του Αιγαίου.

 Το φετινό συνέδριο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη σειρά αυτή διότι έχει και  διεθνή χαρακτήρα και η θεματική του δεν περιορίζεται στενά σε θέματα Σαντορίνης αλλά αφορά στο Φυτογενετικό πλούτο και την Αγροτική Παράδοση όλων των νησιών του Αιγαίου.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι από τα αγροτικά συνέδρια της Σαντορίνης ξεκίνησε η επιτυχημένη προσπάθεια ανάδειξης της φάβας και του τοματάκι Σαντορίνης ως προϊόντων ΠΟΠ, όπως επίσης η διαρκής αναφορά του νησιού ως χαρακτηριστικό παράδειγμα προορισμού που αξιοποιεί και προβάλει τη γαστρονομική του ταυτότητα ως συγκριτικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση περισσότερων και ποιοτικότερων τουριστών.
 
Σκοπός του φετινού συνεδρίου είναι η παρουσίαση και συζήτηση του Φυτογενετικού Πλούτου και της Αγροτικής Παράδοσης των νησιών του Αιγαίου με σκοπό να αποτυπώσει την προϊστορική και ιστορική τους διάσταση, τον ρόλο που έχει η χλωριδική ποικιλότητα και η αγροβιοποικιλότητα, ιδιαίτερα οι τοπικές ποικιλίες, στοιχεία που είναι άρρηκτα δεμένα με το αγροτικό τοπίο, τα ήθη, τα έθιμα και τη γαστρονομία του Αιγαίου. Διακεκριμένοι ομιλητές, ειδικοί στα θέματα που καλύπτουν οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν. Παράλληλα έχουν προσκληθεί επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη επιχειρήσεων να μοιρασθούν τις γνώσεις και τις απόψεις τους πάνω στο θέμα ανταποκρινόμενοι στην ανοιχτή πρόσκληση για ομιλίες.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το βράδυ της 6ης Ιουλίου, προγραμματίζουμε στον υπαίθριο χώρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων ανοιχτή, πανηγυρική εκδήλωση, για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, για το κοινό της Σαντορίνης και για κάθε ενδιαφερόμενο, στην οποία αναμένεται ότι θα συμμετέχουν περισσότερα από 750 άτομα και η οποία θα περιλαμβάνει:

-ομιλία γενικού ενδιαφέροντος σε θέμα διατροφής/υγείας/αγροτικής παραγωγής
-συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Γαστρονομία και Τουρισμός στην εποχή της κρίσης»
-τιμητική βράβευση (στο περσινό συνέδριο τιμήθηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης)
-τον ετήσιο διαγωνισμό τηγανίσματος του καλύτερου τοματοκεφτέ από ντόπιες νοικοκυρές
-προσφορά τοπικών εδεσμάτων και μουσική

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση προϊόντων των νησιών του Αιγαίου.  Στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα και να γνωρίσουν τους παραγωγούς τους δημοσιογράφοι της γεύσης και του τουρισμού, επιστήμονες και ερευνητές σύνεδροι, τουρίστες και Σαντορινιοί που θα συμμετέχουν στην ανοιχτή εκδήλωση.

Επισυνάπτεται ενημερωτικό δελτίο

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Ημερίδα ΚΕΟΣΟΕ

8 Φεβρουαρίου 2018

Σχέδια Βελτίωσης - Επενδύσεις

Δείτε εδώ το video

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Aμπελοοινικά Nέα

Tο νέο τεύχος της εφημερίδας της KEOΣOE

Δείτε εδώ

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 529 επισκέπτες συνδεδεμένους